Projektet medvirker til, at der gennem formidling og demonstration sikres en direkte adgang for landmændene og deres rådgivere til at tage ny viden i brug. Hvorved de økologiske bedrifter har de bedste forudsætninger for at fortsætte udviklingen med en bæredygtig produktion med hensyntagen til økonomi og udvikling, såvel som biodiversitet, klima, vandmiljø og dyrevelfærd. Dette projekt vil med en direkte fokus på vidensformidling og demonstration bidrage til, at ny viden direkte kan indarbejdes i den økologiske landbrugsproduktion. Projektets formål er med til at udfylde en væsentlig opgave i arbejdet for, at bringe ny viden om økologi til anvendelse i primærproduktionen.
Projektets indhold vil være at planlægge og gennemføre demonstrationer, workshops og møder, hvor den nyeste viden vil blive formidlet. Temaerne vil dække over den bredde af faglige områder, som økologisk landbrugsproduktion dækker. Derudover vil der blive skrevet artikler, der skal bringe viden ud til alle, der har interesse indenfor de økologi faglige områder. Herved har alle tilgang til indhentning af den nyeste viden.
Dette projekt vil med udgangspunkt i anbefalingerne i Natur- og Landbrugskommissionens rapport: ”Natur og landbrug - en ny start” og målsætningen i regeringens økologihandlingsplan 2012 om en fordobling af det økologiske areal bidrage til, at det økologiske landbrug i Danmark vil være i stand til at nå målsætningerne om en fordobling af det økologiske areal.
Mangel på svovl koster sandsynligvis udbytte. Tilfør svovl til kløvergræs og vinterraps, men sørg for ”vinduer” i marken, så effekterne på vækst og udbytte kan kontrolleres.
Den økologiske frødatabase er landmandens indgang til udbuddet af økologisk frø. Den danske frødatabase har eksisteret i sin nuværende form siden 2004. Firmaer tilmelder forud for sæsonen varer i den økologiske frødatabase.
Antal nykælvere med mælkefeber er ens hos økologiske og konventionelle køer, og der er ikke flere tilfælde om sommeren. Det viser en ny opgørelse på Kvægdatabasen.
Det er forbudt at bruge renracede tyre af Dansk Blåkvæg til inseminering eller som foldtyre i økologiske besætninger. Derimod er det tilladt at have krydsningsdyr med under 50 procent Blåkvæg-gener.
Videoer på dansk og engelsk: Håndtering af grise på friland kan være både besværligt og farligt. Ved at læse dyrene og tilpasse sin egen adfærd i forhold til deres reaktioner kan man opnå en sikker og effektiv håndtering.